StartsidenBoJobbeKultur/fritidTuristinfo
Vi jobber med å flytte innholdet på Hemneportalen over på en ny plattform for hele Heim.
Foreløpig er foreningsregister og kalender fjernet fra Hemneportalen.
Vi skal snart få denne informasjonen ut på et nytt sted.

Sollia

Besøk Sollia på nordsia av Vinjefjorden - et av stoppestedene langs Fjordruta.
nyhetsbilde
typebilde
Info

Oppdatert: 25.05.11

Sollia er en del av Kristiansund og Nordmøre Turistforenings (KNT) Fjordruta - ei 15 mil lang vandrerute som strekker seg igjennom 6 kommuner på Nordvestlandet. Ruta går igjennom et variert kulturlandskap, fra sjø til uberørt høyfjell, der 13 romslige og velutstyrte hytter står klar til å ta imot vandrere.

Ei av hyttene, Sollia, ligger 310 moh på nordsia av Vinjefjorden, rett overfor Staurset. Hytta ble reist på dugnad i 2002-2003. Dette er et restaurert stienfjøs, og mye av materialene som er brukt kommer fra tømmer som ble berget etter en brann i ei klippfiskbrygge i Kristiansund i 2001. MEd sin unike beliggenhet, og med fantastisk utsikt mot sør, kan Sollia på mange måter sies å være Nord-Vestlandets svar på fjellgardene i Storfjorden og Geirangerfjorden på Sunnmøre. Det har bodd folk her fra tidlig på 1600-tallet, og sannsynligvis enda lengre tilbake i tid.

En anbefalt helgetur går fra Vinjeøra, med parkering øverst i boligfeltet, til Sollia fredag kveld. Videre til Storfiskhytta lørdag, med direkte retur til Vinjeøra søndag.

For mer informasjon om Fjordruta, besøk KNTs hjemmesider.

 

Info og foto er hentet fra Kristiansund og Nordmøre Turistforening.

 

 

Torsdag 24. juni 2021
Fredag 25. juni 2021
Lørdag 26. juni 2021
Søndag 27. juni 2021
Mandag 28. juni 2021
hemneprovduaa