StartsidenBoJobbeKultur/fritidTuristinfo
Vi jobber med å flytte innholdet på Hemneportalen over på en ny plattform for hele Heim.
Foreløpig er foreningsregister og kalender fjernet fra Hemneportalen.
Vi skal snart få denne informasjonen ut på et nytt sted.

Friluftsliv

nyhetsbilde
typebilde
Info

Oppdatert: 07.05.11

Som hos nordmenn flest sitter friluftslivet dypt forankra i den gjengse hemnværing. Lars Monsen, Børge Ousland, Femundsmarka og nådeløs villmark er for mange synonymt med friluftsliv. Det vi ofte glemmer er graset på vår side av gjerdet. For her er det grønt!

I hverdagen er målet å rekke det man ikke rakk i går, tjene pengene man ikke tjente i fjor, bygge huset man har sikla på i mange år og trene bort det vi spiste i helga. Kort sagt, vi er av omgivelsene programforplikta til å framstå som vellykka. Aldri før har vi følt oss så mislykka. 

Naturen er en arena blotta for krav og fordommer og nettopp derfor er den viktigere enn noen gang. Selv om fjellauren smaker himmelsk og blåbærsyltetøyet er fint å finne til pannekakene året igjennom kommer matauken i andre rekke for de fleste. Spenning, rekreasjon, mosjon og mestring er minst like viktige moment når vi tenker på friluftslivet som institusjon. Motivene er like mange som mulighetene. Om målet er å gå så langt en orker innover Wesseseterveien en mild maidag, fyre bål med ei fyrstikk på snaufjellet i septemberregn, stå telemark ned ei fjellside i mars, eller å sette seg på ei tue 200 meter fra parkeringsplassen på Vinddalsvatnet for en kopp kaffe, spiller ingen rolle. Graden av måloppnåelse er den samme og følelsen av mestring kan være like stor etter en "erobring" av disse turmåla. Det er hverken sjefen, naboen eller livledsageren din som kan sette en verdi på din tur, det er du! 

Det er fint i sagnomsuste områder som Børgefjell, Femundsmarka og på Hardangervidda, men jaggu er det fint i Staursetdalen, ved Steinvatnet og på Ruten også. Det vil alltid være lokasjoner i nærmiljøet som er de viktigste og mest brukte i hverdagen, det være seg til jakt, fiske eller fotturer. Hemne er ei bygd omkranset av saltvann, snaufjell og grønne lunger, og du befinner deg aldri mer enn noen hundre meter unna et potensiellt friluftsmål. Hvilke mål du setter deg for din tur er opp til deg. Det som er sikkert er at friluftslivet i Hemne er et gode du absolutt bør smake på!

Torsdag 24. juni 2021
Fredag 25. juni 2021
Lørdag 26. juni 2021
Søndag 27. juni 2021
Mandag 28. juni 2021
hemneprovduaa