StartsidenBoJobbeKultur/fritidTuristinfo
Vi jobber med å flytte innholdet på Hemneportalen over på en ny plattform for hele Heim.
Foreløpig er foreningsregister og kalender fjernet fra Hemneportalen.
Vi skal snart få denne informasjonen ut på et nytt sted.

Ti på topp

Har du lyst til å ta en en utfordring å dra på tur til et sted du ikke har vært før? Da kan "Ti på topp" gi deg inspirasjon. Dette er et turtilbud til alle og en fin anledning til å bli kjent med andre steder enn man vanligvis ferdes.
nyhetsbilde
typebilde
Info

Oppdatert: 06.04.12

Private intiativtakere har satt i gang turtrim med å gå på toppen av 10 fjell i nærområdet i løpet av en periode.  Du betaler en rimelig deltakeravgift, og får utdelt deltakerbevis.  I dette deltakerbeviset skal du fylle inn dato og tidspunkt og det fjellet - den toppen- du nådde på turen. På hver fjelltopp er det hengt opp en kasse med en bok der du kan skrive navnet ditt når du når toppen. Og de som deltar med sitt navnetrekk, er med på trenkning av premier.

 

 

 

 

Ti på topp - men fem er nok!

I 2000 startet tiltaket skom skal få folk til å oppdage nye steder og bli kjent med nærmiljøet  i områdene Eide, Vinjeøra inkludert Søvassdalen og Staurset med områdene rundt Vinjefjorden. Tiltaket er et samarbeid mellom idrettslagene Eide, Vinjeøra og Staurset.

Hvert år fra april til novmenber kan man gå på toppene - som slett ikke behøver å være fjelltopper. Det kan også være historiske steder, utkiktspukter eller spesielle naturfenomener. Noen av toppene er enkle fjelltopper, som passer fint både for barn og eldre. Andre er gjerne litt mer krevende turer, men er helt kurante dersom man er noenlunde fjellvant.

Og man trenger ikke gå samtlige ti topper. Ti på topp, Eide, Vinjeøra og Staurset, har et motto som gjør at de aller fleste synes tiltaket i høyeste grad er overkommelig. Ti på topp, men fem er nok.

 

I sesongen 2011 er følgende topper satt på lista:

Høglibua, Meddagshaugen, Gråfjellbua, Satans synagoge, Støggdalsbrona, Knippelfjellet, Kubakkfjellet, Sollia, Opsalvatnet og Rundfjellet.

Deltakerkort kan du kjøpe hos Ove Aunli Sport ved Falksenteret, eller hvis du tar kontakt med Sidsel Schei, Tora Vaagan Hofset eller Kristian Sættem.

 

 

Les mer om Ti på topp på deres hjemmesider.

 

 

Sollia - dugnad 2

 Sollia

 

 

 

 

Ti på topp - Hellandsjøen

Stamnesdalen Grendalag og Svana IL arrangerer Ti på topp i den andre siden av kommunen vår. Tidsrommet for topp-vandringen er mai til september, og også her er det nok om du bestiger fem av de ti toppene som er oppsatt som årets mål. Det er varierte topper som står på programmet for området grendalaget og Svana IL har satt opp, og dermed noe for enhver smak. Også barn oppfordres til å delta på Ti på topp, og det vanker egne premier til barneklassen når trekningen foretas etter endt sesong. Ja, de voksen er også med å kjemper om gjeve premier  - så klart. Alle som bestiger fem topper eller mer, får et deltagerbevis i form av en "skinnsko".

Deltakerkort til Ti på topp, Hellandsjøen, får du kjøpt hos Ove Aunli Sport ved Falksenteret eller ved Matkroken på Hellandsjøen.

 

For 2011 er følgende topper satt opp:

Heimsfjellet, Aksla, Hjorlikammen, Vaagfjellet, Jonstjønna, Nordfjellet, Oshauglia, Stamnesfjellet, Snekvikfjellet og Høgbruna.

 

Ti på topp, Hellandsjøen 2

Snekvikfjellet

 

 

Ha en topp tur!

 

 

 

 

Torsdag 24. juni 2021
Fredag 25. juni 2021
Lørdag 26. juni 2021
Søndag 27. juni 2021
Mandag 28. juni 2021
hemneprovduaa