StartsidenBoJobbeKultur/fritidTuristinfo
Vi jobber med å flytte innholdet på Hemneportalen over på en ny plattform for hele Heim.
Foreløpig er foreningsregister og kalender fjernet fra Hemneportalen.
Vi skal snart få denne informasjonen ut på et nytt sted.

Fjordkulturdagan

- ivaretar tradisjoner, skaper engasjement og entusiasme for fjordkulturarven.
nyhetsbilde
typebilde
Info

Oppdatert: 14.06.11

 

Innerst i Vinjefjorden ligger Vinjeøra - lokalitet for sommerens tradisjonelle Fjordkulturdagan. Festivalen ble første gang arrangert i 2004, og siden har seks aktive lag og foreninger med tilhold på Vinjeøra, Eide og Staurset lagt sin sjel i ta vare på fjordkulturarven og viderebringe den for kommende generasjoner. Og det har de klart - med bravur.

Fjordkulturdagen ivaretar tradisjonene, og skaper engasjement og entusiasme for fjordkulturen.

Det er Vinje Fortidsminneforening, Vinjetun samfunnshus, Vinje Helselag, Vinjeøra Idrettslag, Vinje Bygdekvinnelag og Vinje Bondelag som står bak arrangementet.

 

Bua og Bakeriet står  i sentrum under Fjordkulturdagan. På Vinjeøra finnes nemlig et av Norges best bevarte bakeri med original vedfyrt steinovn, fra 1895. Bakeriet er restaurert og har en utmerket steinovn som blir benyttet under arrangementet, med Hemnes lokale baker Harald Lund i spissen. Nystekte brød og bakervarer selges under Fjordkulturdagan, til publikums store glede.

Bua var i drift fram til midten av 70-tallet, og har stått uforandret siden 1895. Det er Vinjeøra Fortidsminneforening som disponerer lokasjonen og drifter bua og bakeriet som eies av Sven Lyng fra Trondheim.

Steinovnsbaking - Fjordkulturdagan 

Fjordkulturdagan - bakeriet

 

 

En annen tradisjon under Fjordkulturdagan, er akusjon. Auksjonarius Jomar Berg og Johan Arnt Stallvik ved Hemne Bruktsenter står for akuksjonen, som etter hvert har fått stor oppmerksomhet.

 

Under festivalen på Vinjeøra kan du besøke utallige aktiviteter knyttet til fjordkulturen. Utstillinger fra lokale og tilreisende utstillere finner du også. Fjordfest avholdes det også - selvfølgelig.

 

Fjordkulturdagan traktor  

Fjordkulturdagan - hest

 

Fjordkulturdagan er et av sommerens store høydepunkt i Hemne - ta turen du også!

 

Les mer om Fjordkulturdagan og årets program på festivalens hjemmesider.

 

Torsdag 24. juni 2021
Fredag 25. juni 2021
Lørdag 26. juni 2021
Søndag 27. juni 2021
Mandag 28. juni 2021
hemneprovduaa