StartsidenBoJobbeKultur/fritidTuristinfo
Vi jobber med å flytte innholdet på Hemneportalen over på en ny plattform for hele Heim.
Foreløpig er foreningsregister og kalender fjernet fra Hemneportalen.
Vi skal snart få denne informasjonen ut på et nytt sted.

Statistikk

Hemneportalen samler inn og presenterer statistikk om Hemnesamfunnet. Du kan velge blandt ferdige oversikter og du kan også sette sammen din egen statistikk.
typebilde
Tema

Velg tema

Her har vi laget en del ferdig statistikk om ulike områder i samfunnet. Velg "Min statistikk" for å lage egne diagram. Du kan også klikke "Tilpass" på de ferdige diagrammene for å gjøre endringer.

Under arbeid

Arbeidet med å hente tall og lage presentasjoner har startet og du ser status på hvert tema. Vi er glade for å få innspill. Klikk inn på aktuelt tema og klikk "Tips oss" i toppen.

Ikke
startet

I gang

Ferdig


Min statistikk


Befolkning


Bosetting


Familie


Utdanning


Arbeidsliv


Økonomi


Helse


Sosial


Fritid


Næringsliv


Handel


Landbruk


Jordbruk


Skogbruk


Offentlig


Natur/miljø


Jakt


Klima


Energi


Trafikk


Kriminalitet


Diverse

Hva skal vi med statistikk?

Offentlig administrasjon, politikere, næringsliv, foreninger og privatpersoner må hele tiden ta valg. For å ta de riktige valgene trenger vi kunnskap om det samfunnet vi lever i. Ofte blir beslutninger basert på noe vi tror eller mener og ikke på fakta. Med riktig, god og oppdatert statistikk er det sjanse for at vi tar flere riktige avgjørelser.

Det finnes da statistikk over alt

Ja, det er sant. Det har aldri vært så mye statistikk om alle slags områder som i dag. I tillegg er den tilgjengelig på utallige nettsider og dokumenter. Men å finne det du trenger, hente det ut, sette det sammen, lage diagrammer og legge det fram er ofte en vanskelig jobb. Derfor har vi gjort den jobben for deg.

Lage din egen statistikk

Systemet er laget slik at du kan bygge opp diagrammer slik du ønsker selv:

  • Velge indikatorer du ønsker å ha med
  • Bestemme diagramtype og farge (på hver indikator)
  • Bestemme periode som skal være med
  • Du kan lage en lenke til diagrammet eller du kan bygge det inn på en nettside/blogg

Hvem står bak?

Hemneportalen har tatt initiativet til dette prosjektet og har fått støtte fra Hemne Næringsforum gjennom kompetanseutviklingsprosjektet. WIS har utviklet de tekniske løsningene. Frivillige i Hemneportalen jobber for å hente inn statsitikk og presentere den i statistikksystemet.

Alle kan bruke det

Vi ønsker at statistikksystemet skal bli brukt, og det er ingen begrensning i bruken. Dersom du ønsker å bruke et diagram i en presentasjon eller legge det ut på din nettside kan du gjøre det helt fritt og uten å spørre noen. Det er hyggelig om du skriver at det er hentet fra Hemneportalen, men helt i orden hvis du ikke gjør det.

Noe du savner?

Vi vil gjerne ha innspill på hva du savner i statistikksystemet. Det kan være informasjon og tall vi ikke har, tips om statistikk som finnes andre steder eller forslag til forbedring av selve løsningen. Send e-post til post@hemneportalen.no.

Onsdag 19. januar 2022
Torsdag 20. januar 2022
Fredag 21. januar 2022
Lørdag 22. januar 2022
Søndag 23. januar 2022
hemneprovduaa